Antena 3 CNN Coronavirus Italia închide toate activitățile comerciale din cauza coronavirusului. Doar farmaciile și magazinele alimentare rămân deschise

Italia închide toate activitățile comerciale din cauza coronavirusului. Doar farmaciile și magazinele alimentare rămân deschise

Toate magazinele de pe teritoriul Italiei vor fi închise, cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

Italia închide toate activitățile comerciale din cauza coronavirusului. Doar farmaciile și magazinele alimentare rămân deschise
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Mar 2020   •   09:12

Activitățile barurilor, puburilor și restaurantelor sunt suspendate, însă livrările la domiciliu rămân garantate.

Coafoarele și saloanele de înfrumusețare, cantinele și alte magazine stau închise, potrivit repubblica.it.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a spus că toate aceste măsuri sunt luate pentru limitarea coronavirusului și pentru sănătatea cetățenilor.

"Mulțumesc italienilor pentru că fac sacrificii. Dovedim că suntem o țară uimitoare. Am făcut un pact cu propria conștiință, pe primul loc este sănătatea italienilor", a adăugat Conte.

Acesta a mai anunțat că mijloacele de transport vor fi asigurate, iar fabricile vor rămâne deschise, însă trebuie să respecte reguli stricte de siguranță și igienă.

Bilanţul epidemic în Italia este de 827 de morţi şi 12.462 de persoane infectate cu noul coronavirus, a declarat miercuri seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de decese şi încă 2.076 de cazuri de persoane infectate.

×
Subiecte în articol: Giuseppe Conte
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close