Antena 3 CNN Coronavirus Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă tratamentul cu Ivermectină. "Poate bloca replicarea SARS-CoV-2 dar la concentraţii mult mai mari"

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă tratamentul cu Ivermectină. "Poate bloca replicarea SARS-CoV-2 dar la concentraţii mult mai mari"

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2.

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu recomandă tratamentul cu Ivermectină. "Poate bloca replicarea SARS-CoV-2 dar la concentraţii mult mai mari"
Sursa foto: hepta
de Dana Musceleanu    |    22 Mar 2021   •   20:30

EMA a concluzionat luni că datele disponibile nu susţin utilizarea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice, potrivit unui comunicat.

"Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19", a adăugat EMA.
Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu "miraculos", nu a fost dovedită ştiinţific, susţine agenția cu sediul în Amsterdam.

Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 dar la concentraţii mult mai mari

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit "nicio cerere pentru o astfel de utilizare", a declarat autoritatea de reglementare europeană.

"Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent", a explicat EMA.
Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia, citată de AFP.

×
Subiecte în articol: Ivermectina COVID-19
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close