Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Johnson & Johnson are eficacitate redusă împotriva variantei Delta

Vaccinul Johnson & Johnson are eficacitate redusă împotriva variantei Delta

Vaccinul anti-COVID în doză unică de la Johnson & Johnson produce un nivel relativ scăzut de anticorpi împotriva variantei Delta.

Vaccinul Johnson & Johnson are eficacitate redusă împotriva variantei Delta
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Iul 2021   •   14:30

Studiul citat în presa internațională a fost realizat de Universitatea din New York și nu a fost evaluat în mod independent, notează Bloomberg.

Cercetarea a vizat o parte esențială a răspunsului sistemului imunitar, cea responsabilă de anticorpii neutralizanți.

Astfel, cercetătorii au descoperit că vaccinul Johnson & Johnson produce de aproximativ cinci ori mai puțini anticorpi protectori împotriva variantei Delta, în comparație cu nivelul anticorpilor produși împotriva unei variante timpurii de COVID.

Vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager de la Pfizer și Moderna, produc, la rândul lor, mai puțini anticorpi într-un organism infectat cu varianta Delta dar scăderea față de variantele anterioare de COVID este mai mică decât în cazul Johnson & Johnson.

Compania farmaceutică americană a reacționat la studiul Universității din New York și a indicat faptul că acesta nu a luat în considerare răspunsul de lungă durată al celulelor sistemului imunitar, în urma administrării vaccinului.

Johnson & Johnson: Studiul nu ia în calcul întregul mecanism imunitar

Un purtător de cuvânt al Johnson & Johnson a arătat că datele studiului nu se referă la întregul mecanism de protecție imunitară iar vaccinul companiei a demonstrat că produce un răspuns imun "puternic" și care durează "cel puțin opt luni după administrare".

La rândul său, cercetătorul Nathaniel Landau, de la Universitatea din New York, autor al studiului, a spus că datele sale și cele ale Johnson & Johnson nu sunt "total diferite", însă primele indică o scădere mai accentuată a nivelului de anticorpi produși.

Mai devreme în cursul acestei luni, Johnson & Johnson a anunțat că, potrivit propriilor date, vaccinul său neutralizează varianta Delta și că nu este nevoie de o doză suplimentară.

Varianta Delta este în prezent răspunzătoare pentru 83% dintre cazurile de COVID secvențiate genetic în SUA.

Informația vine de la Rochelle Walensky, șefa CDC, Centrul american pentru revenirea și controlul răspândirii bolilor, care a fost audiată marți în Senatul american.

×
Parteneri
Casa Națională de Pensii, anunț important pentru toți pensionarii!
x close