Antena 3 CNN Coronavirus Județul din România cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea locală

Județul din România cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea locală

Iașul este județul din România cu cele mai multe cazuri de Covid-19. Marți au fost confirmate pozitiv 95 de persoane, în acest județ existând focare instituţionale unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni.

Județul din România cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea locală
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    01 Sep 2020   •   22:30

Județul Iași este pe primul loc la numărul de persoane infectate cu coronavirus din țară. Purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu, a declarat că numărul mare de infectări este cauzat de transmiterea comunitară şi apariţia unor focare familiale, în urma concediilor.

Județul Iași se confruntă cu o lipsă de locuri în spitale

În urma numărului mare de infectări, locurile în spitale sunt tot mai puţine. Specialiştii spun că trebuie să fim atenţi la transmiterea comunitară, să respectăm măsurile de protecţie, să evităm aglomeraţia și să persoanele din categoria de risc. 

„Putem face referire şi la prezenţa focarelor de la nivelul judeţului Iaşi. Putem vorbi de un centru de servicii sociale din Iaşi, 2 unităţi medico sociale de pe raza judeţului Iaşi, un alt centru de servicii sociale din Mireceşti. Ar mai fi un centru de recuperare pentru neuropsihici din Hârlău şi putem menţiona şi un spital de paliaţie şi recuperare medicală din Municipiul Iaşi, unde au fost depistate pozitiv în ultimele 2 zile încă 64 de persoane”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi.

„Restul pacienţilor trebuie dispensarizaţi, trebuie evaluaţi şi de aici e probleme cu locurile libere la zona de confirmaţi. Din fericire la terapie intensivă mai avem aceea rezervă de 6 paturi din compartimentul de terapie intensivă, de la Spitalul de Neurochirurgie”, a precizat Carmen Dorobăţ, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus Iași
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close