Antena 3 CNN Coronavirus Klaus Iohannis a anunțat când se vor vaccina politicienii

Klaus Iohannis a anunțat când se vor vaccina politicienii

Primii care vor face vaccinul anti-COVID-19 sunt cei din sistemul medical, între care și voluntarii care vor participa la imunizare, și populația vulnerabilă, iar Administrația Prezidențială și Guvernul se va vaccina cu a doua tranșa de vaccin, a declarat, duminică, președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat când se vor vaccina politicienii
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    29 Noi 2020   •   15:07

Klaus Iohannis a spus că primii imunizați vor fi cei din rândul personalului medical și persoanele care au boli ce se agravează dacă se infectează cu COVID-19.

”În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală provocată de noul coronavirus și personalul esențial. Doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe și eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie. Împreună cu domnul ministru, împreună cu Guvernul am găsit o echipă tânără, foarte hotărâtă și foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare, care se va ocupa și de punerea în practică a acestei strategii. În principal vor fi medici și civil și militari, va fi personalul care sprijină, asistente, surori medicale, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni și probabil vom avea nevoie și aici de voluntari”, a spus Klaus Iohannis.

Când se va putea vaccina populația generală?

”Am discutat aceste chestiuni în câteva întâlniri de tip video conferință la Consiliu și cei din Comisie care se ocupă de relația directă cu producătorii de vaccin ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranșelor până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, a populației care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidități, nici cu sensibilități, se va produce probabil în primăvara.

Deci putem să ne gândim că undeva la începutul anului ianuarie – februarie, în cea mai bună variantă. (...) Încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și: Klaus Iohannis: Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie

×
Subiecte în articol: coronavirus vaccin Klaus Iohannis
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close