Antena 3 CNN Coronavirus Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie carantina la intrarea în România, a fost actualizată.

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să stea în izolare
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   23:23

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat joi o hotărâre prin care a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie carantina la intrarea în România.

Țări cu risc epidemiologic ridicat. Lista actualizată va intra în vigoare de luni, 15 februarie

Lista cuprinde următoarele țări și zone: Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks și Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Croația, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent și Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franța, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveția, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

Conform CNSU, la intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

”Pentru persoanele sosite din țările/zonele/teritoriile prevăzute la alin. (1) și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în hotărâre.

Coronavirus în România, 11 februarie 2021. 65 decese, 958 pacienți la ATI

Coronavirus în România, 11 februarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 2.644 cazuri noi, 65 decese, 958 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până joi, 11 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 755.126 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 701.283 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.644 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până joi, 19.200 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Mutație nouă descoperită în România! Medicii sunt în alertă

×
Subiecte în articol: risc epidemiologic carantină COVID-19
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close