Antena 3 CNN Coronavirus Lista ţărilor pentru care vor fi reluate zborurile. Cei care vin din aceste state nu mai sunt obligaţi să intre în izolare

Lista ţărilor pentru care vor fi reluate zborurile. Cei care vin din aceste state nu mai sunt obligaţi să intre în izolare

Persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia și Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

Lista ţărilor pentru care vor fi reluate zborurile. Cei care vin din aceste state nu mai sunt obligaţi să intre în izolare
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    13 Iun 2020   •   19:32

Sâmbătă a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.

În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din statele menționate mai jos.

Persoanele care vin din aceste țări nu mai sunt nevoite să stea în carantină sau izolare

Austria

Bulgaria

Cehia

Cipru

Croația

Confederația Elvețiană

Germania

Grecia

Islanda

Letonia

Liechtenstein

Lituania

Malta

Norvegia

Slovacia

Slovenia

Ungaria.

Legăturile aeriene cu aceste destinaţii vor fi reluate începând cu data de 15 iunie 2020.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni, până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din listă.

×
Subiecte în articol: izolare carantină coronavirus

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close