Antena 3 CNN Coronavirus Locul în care te poți infecta cu coronavirus fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat

Locul în care te poți infecta cu coronavirus fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat

Cercetătorii chinezi au lansat un avertisment îngrijorător privind modul în care se poate produce infectarea cu coronavirus.

Locul în care te poți infecta cu coronavirus fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat
Sursa foto: Pixabay.com
27 Apr 2020   •   23:42

Potrivit specialiștilor, noul coronavirus poate rămâne în aerul locurilor aglomerate mai multe ore sau zile.

Experții din Wuhan, orașul chinez unde a început pandemia, au analizat probele de aer din diferite părți ale două spitale. Rezultatele au arătat că virusul, numit SARS-CoV-2, nu era detectabil peste tot, cu excepția a două zone „predispuse la aglomerație”, scrie Daily Mail, citat de Gândul.

Cercetătorii au descoperit particule virale care pluteau în aerul toaletelor spitalului, care aveau o foarte mică ventilație. Concluzia medicilor este: virusul se păstrează în aerul toaletelor publice, în condițiile în care ventilația este deficitară!

De asemenea, medicii chinezi au descoperit concentrații deosebit de mari în încăperile în care personalul medical a depozitat și apoi a luat echipamentul de protecție. Studiul publicat azi sugerează că virusul se poate lipi pe îmbrăcăminte și poate reveni din nou în aer atunci când sunt îndepărtate măști, mănuși și haine.

×
Subiecte în articol: coronavirus Wuhan
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close