Antena 3 CNN Coronavirus Lumea trebuie să fie pregătită! Avertisment de la directorul OMS: ”Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Lumea trebuie să fie pregătită! Avertisment de la directorul OMS: ”Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a averizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie.

Lumea trebuie să fie pregătită! Avertisment de la directorul OMS: ”Aceasta nu va fi ultima pandemie”
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Țigănilă    |    07 Sep 2020   •   20:20

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat luni că sănătatea populaţiei este ”fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice”. 

Fără sisteme de sănătate puternice, ţările nu vor putea răspunde efectiv la focarele de boli infecţioase, a spus el.

”Aceasta nu va fi ultima pandemiei”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. ”Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită - mult mai pregătită decât a fost acum”. 

Avertisment de la OMS! ”Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia”

Aproape 900.000 de oameni au murit din cauza COVID-19, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Au fost diagnosticate peste 26.947.550 de cazuri de infectare.

Coronavirus în România, 7 septembrie 2020. Număr surpriză de infectări, sute de pacienți în continuare la ATI

Coronavirus în România, 7 septembrie 2020. Până luni, 7 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.897 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 239 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

×
Subiecte în articol: pandemie coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close