Antena 3 CNN Coronavirus Managerul Spitalului V. Babeş: Ceva nelămurit planează asupra noastră. Nu vă "relaxaţi" în următoarele două săptămâni

Managerul Spitalului V. Babeş: Ceva nelămurit planează asupra noastră. Nu vă "relaxaţi" în următoarele două săptămâni

Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală, dr. Emilian Ioan Imbri, a spus marţi, după noile recomandări ale OMS, că această avertizare nu ne mai surprinde, având în vedere că avem de-a face cu un virus parşiv.

Managerul Spitalului V. Babeş: Ceva nelămurit planează asupra noastră. Nu vă "relaxaţi" în următoarele două săptămâni
de M.Z.    |    21 Apr 2020   •   13:20

Medicul a dat exemplul cazurilor noi foarte reduse din ultimele zile, iar astăzi, la un singur centru de recuperare din Suceava, au fost depistaţi 301 pozitivi.

"Pe perioada acestor zile de sărbătoare de Paşte, fiecare zi a fost cu mai puţine cazuri şi cu simptomatologie mai uşoară. Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun şi poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieşim la liman. 

Cred însă că m-am pripit şi nu e bine să sperăm. E o aşteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră.

Această avertizare a OMS nu ne mai surprinde, ştim că ceva va veni, mai ales că la noi, faţă de restul ţărilor din jur, e chiar simplu, destul de lejer, până acum.

Ne aşteptăm însă, ca în următoarea săptămână, aşa cum au spus oficialii autorităţilor coordonatoare, să simţim deja un val şi uitaţi-vă ce s-a întâmplat la Constanţa (o localitate a intrat în carantină parţială - n.r.). E un virus parşiv, despre care noi nu ştim mare lucru şi care ne pândeşte, parcă aşteaptă să lăsăm jos masca şi atunci năvăleşte. Aparent nu ai cazuri, sunt 2-3 cazuri noi şi apoi te trezeşti cu 200 pozitivi. Mulţi", a spus dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş, marţi, la Antena 3.

"Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni, să nu uităm de mască şi nici de spălatul pe mâini", a atras atenţia medicul.

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un nou avertisment dur cu privire la coronavirus: "Ce este mai rău, abia acum urmează!"

Încă 306 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 9.242 de infectări și 482 de morți.

Sfat de sănătate. 3 paşi prin care ne punem corect masca de protecţie şi ce greşeli putem face

Managerul Spitalului Victor Babeş: Nu vă relaxaţi în următoarele două săptămâni!

×
Subiecte în articol: coronavirus ioan emilian imbri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close