x close

Managerul Institutului "Marius Nasta": Utilizarea unei forme a vaccinului antituberculoză e în discuție. Ar putea face infecția cu coronavirus să fie mai puțin agresivă

26 Mar 2020   •   20:20
Managerul Institutului "Marius Nasta": Utilizarea unei forme a vaccinului antituberculoză e în discuție. Ar putea face infecția cu coronavirus să fie mai puțin agresivă Pixabay

Medicii din România sunt expuși constant riscului de infectare cu coronavirus, multe spitale nefiind dotate cu echipamente de protecție. Medicii sunt aproape 1 din 9 pacienți din România confirmați cu COVID-19.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, spune că lipsa echipamentului de protecție e o problemă foarte gravă cu care se confruntă multe spitale.

"E adevărat că situația trebuie privită cu mare atenție și responsabilitate. Puterea echipamentului de protecție devine obligatorie pentru orice angajat din sistemul sanitar, indiferent dacă lucrează într-o secție a unui spital destinat îngrijirii pacienților cu coronavirus sau în alte unități sanitare. E important să protejăm personalul sanitar".

Managerul Institutului "Marius Nasta" a vorbit și despre vaccinul antituberculoză, care se află în faza de testare, existând posibilitatea să facă infecția cu coronavirus mai puțin agresivă.

"E în discuție utilizarea unei forme a vaccinului antituberculoză (BCG). Noi îl folosim astăzi în România pentru vaccinarea copiilor care nu sunt infectați cu tuberculoză. Această formă de vaccin este în testare în faza a treia, începând de anul trecut, din luna octombrie. S-a început testarea pe grupe de vârste și s-a propus retestarea categoriilor de persoane care nu sunt infectate, dar sunt adulți. În acest moment se testează doar copiii. Acest vaccin asigură imunitate nespecifică, însă poate să crească apărarea locală a plămânului și, astfel, formele de infecție cu coronavirus să fie mai puțin agresive", a explicat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului "Marius Nasta": Utilizarea unei forme a vaccinului antituberculoză e în discuție. Ar putea face infecția cu coronavirus să fie mai puțin agresivă


 

Citeşte mai multe despre:

vaccin antituberculoza coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati