Antena 3 CNN Coronavirus Managerul spitalului din Suceava a fost pe lista scurtă a PNL pentru portofoliul Ministerului Sănătăţii. Vasile Rîmbu a refuzat postul

Managerul spitalului din Suceava a fost pe lista scurtă a PNL pentru portofoliul Ministerului Sănătăţii. Vasile Rîmbu a refuzat postul

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, a fost luat în calcul de liberali pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Orban.

Managerul spitalului din Suceava a fost pe lista scurtă a PNL pentru portofoliul Ministerului Sănătăţii. Vasile Rîmbu a refuzat postul
Sursa foto: suceavalive.ro
25 Mar 2020   •   11:44

Cu toate acestea, Vasile Rîmbu a declarat pentru Adevarul că se simte onorat că a fost pus pe lista celor care ar putea să ocupe funcţia de ministru al Sănătăţii în noul Guvern, însă a decis să nu meargă la Bucureşti. 

Rîmbu declara atunci că rămâne la Suceava pentru a continua dezvoltarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. 

“Consider că mai am multe de făcut pentru suceveni şi pentru sistemul de sănătate din judeţul Suceava. Categoric, rămân să-mi continui proiectele pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi pentru suceveni”, a spus Vasile Rîmbu. 

Miercuri, spitalul pe care îl manageriază a fost închis pentru 48 de ore, după ce o echipa a Ministerului Sănătății a făcut o primă evaluare a activității unității spitalicești, după ce medicii și asistentele s-au infectat cu coronavirus.

De asemenea, toți cei 124 de pacienți care se mai află internați în Spitalul Județean Suceava au fost transferați în alte unități sanitare, după cum urmează:
-    Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.
-    Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie
-    Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.

Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmași cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

×
Subiecte în articol: coronavirus Vasile Rîmbu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close