Antena 3 CNN Coronavirus Ordonanța Militară numărul 8. Marcel Vela: 'Stând în casă, vom reuși să intrăm mai repede în normalitate'

Ordonanța Militară numărul 8. Marcel Vela: 'Stând în casă, vom reuși să intrăm mai repede în normalitate'

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a declarat joi, la sediul MAI, că a fost pregătită o nouă ordonanță militară.

Ordonanța Militară numărul 8. Marcel Vela: 'Stând în casă, vom reuși să intrăm mai repede în normalitate'
de S.T.    |    09 Apr 2020   •   23:00

„Stând în casă, vom reuși să intrăm mai repede în normalitate”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

„Intrăm într-o perioadă foarte importantă pentru toată creștinătatea, zile pe care fiecare dintre noi ne dorim să le petrecem în pace și în armonie. În același timp, aceasta este perioada în care fiecare își face planul.

Sunt conștient că mă adresez unui popor majoritar creștin, un popor cu frica lui Dumnezeu și format din oameni puternici moral și fizic. Au venit peste noi momente mai grele decât ne imaginam vreodată. Știm prea bine că aceste vremuri au adus schimbări majore în viața tuturor. Pentru unii, distanțarea de cei dragi, pentru alții dezechilibre financiare ori alte greutăți mari, în vreme ce tragediile au lovit crunt în mulți dintre semenii noștri”, a spus Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela: Stând în casă și respectând recomandările autorităților, evitând pe cât posibil deplasările și interacțiunea cu alte persoane vom reuși să intrăm mai repede în normalitatea pe care ne dorim cu toții

„Știu că este greu, știu că va doriți să fiți la biserică în noaptea de Înviere și la masă cu cei dragi a doua zi, dar este mai bine să îndurăm în acest an și să ne bucurăm de cei dragi nouă mult, mult timp de acum înainte”, a mai spus Vela.

Vela: Am semnat Ordonanța Militară numărul 8. Este permisă deplasarea pescarilor și apicultorilor

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mai spus, joi seara, că a semnat Ordonanța Militară numărul 8, care va fi publicată în Monitorul Oficial.

Prin document, este permisă circulația pescarilor și apicultorilor. De asemenea, se prevede că piețele agroalimentare rămân deschise pe perioada stării de urgență.

Marcel Vela a anunțat că este permisă circulația apicultorilor spre și înspre stupini. De asemenea, este permisă circulația pentru achiziționarea de mașini și de piese de schimb.

Ministrul de Interne a spus că prin Ordonanța Militară 8 se prelungește măsura suspendării zborurilor dinspre și înspre Spania.

„O prevedere extrem de importanta: piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, cu condiția ca producătorii să prezinte certificatele de producător”, a spus Marcel Vela.

În plus, și unitățile fito-farmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență, a mai spus Vela.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close