Marcel Vela explică declarația „dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar”: „Era discuția despre un infectat”

de S.T.    |    12 Mai 2020   •   14:00
Marcel Vela explică declarația „dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar”: „Era discuția despre un infectat” Hepta

Cum își explică Marcel Vela declarația „dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar”.

Ministul de Interne, Marcel Vela, spune că declarația controversată a fost preluată trunchiat: „Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal”. El spune că se referea strict la cazul în care o persoană infectată își dă jos masca și strănută, contribuind astfel la răspândirea bolilor.

Marcel Vela: Era discuția despre un infectat care intră în metrou și-și dă jos masca

„Site-ul care a preluat declarația mea a trunchiat-o într-un mod incorect, de pe acel site au luat și televiziunile declarația. Eu vă citesc întrebarea, ca să vă dați seama despre ce era vorba: ‘dacă vedem pe cineva lângă noi, în metrou, fără mască și strănutând, poate face o glumă proastă sau poate fi infectat’. Deci era vorba de unul fără mască, infectat. ‘Ce facem în acel moment?’.

Discutând mai devreme că la gurile de metrou se vor verifica toți pasagerii și toți cei care intră acolo trebuie să aibă mască, în vagon, unul dintre indivizii care vrea să facă acest rău își dă jos masca și e și infectat.

Și eu răspund: ‘În momentul acela sunați la 112. La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine.

Putem suna la 112 instant, adică omul și-a dat masca intenționat. Respectivul, dacă nu are mască și strănută poate avea dosar și – după virgulă nu a mai citit – virgulă, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zonal penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință’”, a spus Marcel Vela la Digi24.

Parteneri
sati
x close