Antena 3 CNN Coronavirus Oamenii de știință din Japonia au dezvoltat o mască ce străluceşte atunci când este expusă la lumină ultravioletă în cazul în care conţine urme de coronavirus

Oamenii de știință din Japonia au dezvoltat o mască ce străluceşte atunci când este expusă la lumină ultravioletă în cazul în care conţine urme de coronavirus

O echipă de oameni de ştiinţă de la o universitate din vestul Japoniei a dezvoltat o mască ce străluceşte atunci când este expusă la lumină ultravioletă în cazul în care conţine urme de coronavirus, folosind anticorpi extraşi din ouă de struţ.

Oamenii de știință din Japonia au dezvoltat o mască ce străluceşte atunci când este expusă la lumină ultravioletă în cazul în care conţine urme de coronavirus
Sursa foto: Twitter/IFENG__official
de Alexandra Ionescu    |    08 Dec 2021   •   15:51

Yasuhiro Tsukamoto, președintele Universității din Kyoto, a dezvoltat o mască de față care strălucește în întuneric și indică prezența coronavirusului, plasând un filtru capabil să-l detecteze.

Când masca este încorporată cu un anticorp pentru a reacționa cu virusul, apare o culoare fluorescentă. Tsukamoto a fost infectat de coronavirus când își făcea experimentele și de atunci era sigur că ideea lui poate funcționa.

El s-a concentrat pe dezvoltarea unei măști de față care ar putea alerta oamenii în avans asupra coronavirusului și acum intenționează să facă aceste măști disponibile în întreaga lume.

Cercetătorul a tratat suprafața măștii de față cu o proteină extrasă din anticorpii de struț pentru a emite o lumină și a indica prezența virusului. Pe plan extern, aceste măști de față nu sunt foarte diferite de cele de unică folosință pe care le folosim, însă conține un filtru cu un anticorp capabil să reacționeze cu coronavirusul.

Interesant este că acest filtru special, împreună cu un alt anticorp fluorescent, asigură că virușii găsiți în salivă și chiar în cavitatea nazală sunt capturați mai întâi de anticorpul de pe filtru. Acum intenționează să-și comercializeze masca de față ca un kit de testare a infecțiilor aprobat în mod corespunzător pentru utilizare în unitățile medicale.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close