Antena 3 CNN Coronavirus Sfat de sănătate. Cum purtăm masca, astfel încât să nu ne dăuneze - Ce recomandă medicii

Sfat de sănătate. Cum purtăm masca, astfel încât să nu ne dăuneze - Ce recomandă medicii

Dacă în unele judeţe din ţară, masca de protecţie este obligatorie, în Bucureşti se poate purta numai când mergem la cumpărături sau când suntem în jurul mai multor persoane. De asemenea, ea trebuie igienizată. Cum purtăm masca, astfel încât ea să nu ne dăuneze, ne spune medicul Adrian Marinescu, doctor infecţionist la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Sfat de sănătate. Cum purtăm masca, astfel încât să nu ne dăuneze - Ce recomandă medicii
de M.Z.    |    21 Apr 2020   •   09:34

"Dacă la începutul pandemiei, spuneam că această mască este de unică folosinţă, acum nuanţăm. În condiţii de pandemie, nu avem la îndemână atâtea măşti şi nu avem de unde să facem rost de ele şi, atunci, există posibilitatea de a improviza. 

Dar şi dacă avem o astfel de mască, dintr-un material textil, după câteva ore ea va trebui igienizată, chiar dacă nu o aruncăm. O spălăm cu apă la o temperatură ridicată, apoi ea trebuie călcată. Nu o vom folosi mai multe zile la rând fără să o spălăm", a explicat dr. Adrian  Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Bucureşti, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Chiar şi masca chirugicală se poate spăla sau da cu soluţii dezinfectante, în vreme de pandemie, mai spune  medicul Marinescu.

În ce priveşte aranjatul măştii pe faţă, "partea colorată trebuie să fie în exterior, trebuie să se muleze foarte bine pe faţă şi pe piramida nazală. În plus, are o parte inferioară şi una superioară. Masca este, practic, o barieră", a spus medicul Marinescu.

Sfat de sănătate. 3 paşi prin care ne punem corect masca de protecţie şi ce greşeli putem face

Sfat de sănătate. Cum poartă fumătorii masca de protecţie - Ce recomandă medicii

Cum purtăm masca, astfel încât să nu ne dăuneze

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close