Antena 3 Coronavirus Ministerul Sănătăţii: Măştile textile şi cele fabricate manual nu ne protejează de coronavirus

Ministerul Sănătăţii: Măştile textile şi cele fabricate manual nu ne protejează de coronavirus

de M.Z.    |    20 Mar 2020   •   13:23
Ministerul Sănătăţii: Măştile textile şi cele fabricate manual nu ne protejează de coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com

Măştile fabricate manual sau din pânză, bumbac ori tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus, ne spun specialiştii de la Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică.

Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Astfel, ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. 

Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

" - Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur.
 - Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați.

‼Important: în orice situație, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool (concentrație 70%)", se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.
 

×
Subiecte în articol: masti protectie coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close