Antena 3 CNN Coronavirus Măsuri dure în primul județ intrat sub scenariul roșu, în valul cinci. Prefect Cluj: "Am plasat municipiul în cele mai stricte reglementări"

Măsuri dure în primul județ intrat sub scenariul roșu, în valul cinci. Prefect Cluj: "Am plasat municipiul în cele mai stricte reglementări"

Numărul cazurilor de COVID 19 s-a dublat în ultimele 24 de ore. Astfel, ultima raportare arată aproape 9.000 de noi cazuri de noi infectări cu SARS-CoV-2. Cluj Napoca este primul mare oras în care şcolile se închid din cauza valului cinci al pandemiei. Judetul este primul care a intrat in scenariul rosu.

Măsuri dure în primul județ intrat sub scenariul roșu, în valul cinci. Prefect Cluj: "Am plasat municipiul în cele mai stricte reglementări"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Ian 2022   •   13:52

Prefectul județului Cluj, István-Szilárd Tasnadi, a explicat, la Antena 3, ce măsuri s-au luat pentru limitarea răspândirii coronavirusului și care este situația din spitalele județului.

"Ieri am avut ședința de Comitet Județean și am plasat Municipiul, dar și celelalte unități administrativ-teritoriale, în cele mai stricte reglementări, seturi de măsuri. 

Avem o capacitate de 30% pentru activitățile permise: competițiile sportive, evenimentele culturale, restaurantele. Și rămâne și masca obligatorie, așa cum știm deja.

Medicii ne-au spus, și s-a și confirmat, că tulpină este foarte contagioasă. Dar nu trebuie să omitem nici faptul că, de pildă, în cursul zilei de ieri aproape 4000 de teste s-au efectuat în județul Cluj. Avem o rată de pozitivare, din numărul total de teste efectuate pe zi, de 10-15% și ne așteptăm să mai crească, având în vedere creșterea agresivă din ultimele zile.

În spitale avem o capacitate prevăzută în structura de COVID de aproximativ 50% față de punctul culminant din valul anterior. Ar însemna aproximativ 45 de paturi la nivelul AȚI COVID. Avem aproximativ 10-15 paturi libere în fiecare zi. În măsură în care paturile se vor epuiza sau vom ajunge într-o perioada mai critiva, spitalele își vor mari capacitatea corespunzător," a precizat prefectul.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close