Antena 3 CNN Coronavirus Medicul de comună lăudat public de Valeriu Gheorghiţă: "Am avut persoane care erau total împotriva vaccinului, dar în final s-au vaccinat"

Medicul de comună lăudat public de Valeriu Gheorghiţă: "Am avut persoane care erau total împotriva vaccinului, dar în final s-au vaccinat"

Medicul de familie din Botoşani care a organizat singur un maraton de vaccinare şi a convins şi antivaccinişti să se imunizeze a fost lăudat public de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

Medicul de comună lăudat public de Valeriu Gheorghiţă: "Am avut persoane care erau total împotriva vaccinului, dar în final s-au vaccinat"
Sursa foto: digi24.ro
de Milena Niță    |    20 Mai 2021   •   10:49

"Un demers extraordinar", a declarat miercuri medicul Valeriu Gheorghiță, după ce, timp de trei zile, medicul de familie Fivii Arghir din comuna Răchiți a vaccinat 180 de persoane, potrivit digi24.ro.

Valeriu Gheorghiţă: Un demers extraordinar

Medicul din Botoşani a organizat singur un minimaraton timp de trei zile pentru vaccinarea anti-COVID. 

"A fost un lucru relativ normal, am avut sprijinul autorităților locale. Am fost ajutată de asistente sociale și asistente comunitare.

Nu spun că nu exista interes, pentru că am avut și pacienți care s-au vaccinat înainte", a povestit medicul.

Medicul Fivii Arghir spune că oamenii se vaccinează anti-COVID dacă sunt corect informați și dacă au încredere în medicul lor de familie.

"Sunt rezerve din partea celor care nu au avut în familie oameni bolnavi sau nu au trecut ei prin boală, dar persoanele care au fost bolnave sau care au avut în familie oameni bolnavi sunt receptivi la vaccinare.

Medic: Am avut persoane care erau total împotriva vaccinului, dar în final s-au vaccinat

Sunt persoane pe care nu poți să le convingi, dar când le explici, cel puțin un sâmbure de îndoială se naște. Am avut persoane care erau total împotriva vaccinului, dar în final s-au vaccinat", a povestit medicul.

Potrivit lui Arghir, în vremurile actuale, oamenii chiar și de la țară se informează, dar este important de unde aleg să se informeze.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close