Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul unui medic de familie din Alba: "Vom claca în curând. Situația a scăpat de sub control"

Avertismentul unui medic de familie din Alba: "Vom claca în curând. Situația a scăpat de sub control"

Coronavirus în România. Un medic de familie din județul Alba susține că statul a scăpat situația de sub control.

Avertismentul unui medic de familie din Alba: "Vom claca în curând. Situația a scăpat de sub control"
Sursa foto: Agerpres/ EPA
de Silvia Țigănilă    |    20 Oct 2020   •   17:00

Un medic de familie din Alba declară că s-a depășit limita cazurilor de Covid când se mai putea face ceva. ”În consecință, noi, medicii de familie, dar și DSP ul vom claca curând. Pentru că hârtiile ne vor îngropa. Alba a ajuns la peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori fiind pe locul 1 pe țară...... Pentru că nu se va mai putea testa (nici nu mai contează motivul).

Și vom fi în situația când știu că pacientul x are covid, dar nu îi pot elibera concediul medical necesar pentru că nu am o hârtie, care hârtie se eliberează doar în urmă testării. Suntem într-un cerc vicios”, a scris pe Facebook medicul din Alba.

”În occident orice medic de familie poate să elibereze concediul medical fără nici un act adițional. Ei nici măcar nu au formulare speciale așa cum avem noi. Este suficent o foaie A4 în care medicul specifică durata concediului - durata unde nu există limita de zile așa cum avem noi. Din cauza legislației extrem de proaste, medicul de familie din România este constrâns”, a adăugat medicul.

Medic de familie: Trebuie să prioritizăm cazurile

”Vă vom răspunde în funcție de gravitatea cazului. Vorbim la telefon tot timpul, scriem tot timpul, la cabinete consultăm. Per total suntem pe baricade 12 ore/zi sau și mai mult, inclusiv sâmbătă și duminică. Doar să ne înțelegeți că trebuie să prioritizam cazurile, că nu vă vom putea răspunde în timpul dorit de d-voastră.

Dacă vă răspundem sec, enumerăm ce trebuie făcut fără prea multă vorbărie, să nu considerați că nu avem chef ....ci pur și simplu nu mai avem voce sau nu mai avem timp de scris. Folosesc pluralul pentru că știu că scriu și în numele unor colegi de-ai mei, medici de familie”, a precizat medicul din Alba.

Coronavirus în România, 20 octombrie 2020. Un nou record negativ de îmbolnăviri

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 768 pacienți internați la ATI.

Numărul infectaților cu COVID este de 3.400 și avem 65 de noi decese.

Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: medic familie coronavirus
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close