Antena 3 CNN Coronavirus Medicul din Iași, confirmat cu coronavirus, a fost în spital și a interacționat cu mai multe persoane, deși trebuia să stea în izolare

Medicul din Iași, confirmat cu coronavirus, a fost în spital și a interacționat cu mai multe persoane, deși trebuia să stea în izolare

Medicul oncolog din Iași, infectat cu coronavirus, a mers la spital înainte cu patru zile de a primi rezultatul testului, când trebuia să se afle în izolare.

Medicul din Iași, confirmat cu coronavirus, a fost în spital și a interacționat cu mai multe persoane, deși trebuia să stea în izolare
19 Mar 2020   •   16:58

Bărbatul a fost văzut pe camerele de supraveghere când stătea de vorbă cu 9 cadre medicale. Din fericire, nu s-a apropiat de niciuna la mai puțin de 1,5 metri.

Medicul de la Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost în spital după ce s-a întors din Franța, arată ancheta epidemiologică făcută de DSP Iași. Deși nu primise încă confirmarea rezultatului, bărbatul ar fi trebuit să stea acasă, așa cum au recomandat autoritățile.

„Potrivit informațiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7.15 – 7.57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat în spital nu a intrat în contact direct cu cele nouă persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu opt dintre cei nouă contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct", se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică Iași.

DSP a anunțat că un singur cadru medical dintre cei cu care medicul a interacționat a fost testat pentru depistarea virusului, „având în vedere că discuţia purtată cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute”.

Rezultatul a fost negativ în cazul acestei persoane, „iar cele opt persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic."

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: medic Iași coronavirus
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close