Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul medicului Mihai Craiu: ”Nu vă tratați de COVID cu Azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!”

Avertismentul medicului Mihai Craiu: ”Nu vă tratați de COVID cu Azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!”

Medicul Mihai Craiu atrage atenția cu privire la azitromicină, un medicament extrem de controversat încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Doctorul avertizează că acesta nu ar trebui folosit la domiciliu, nici măcar în cazul în care este la îndemână.

Avertismentul medicului Mihai Craiu: ”Nu vă tratați de COVID cu Azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!”
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    19 Ian 2022   •   12:14

”Aceasta structură spectaculoasă este... azitromicina. Faimoasa moleculă ce a dat atâtea false speranțe privind tratamentul formelor ușoare și medii de infecție cu SARS-CoV-2. De altfel și zilele acestea se prescrie frenetic pentru unii din cei foarte mulți care au o infecție ușoară cu noul coronavirus.

Ipoteza de lucru enunțată la începutul anului 2020 că azitromicina ar putea avea efecte antivirale în maladia COVID-19 a fost infirmată de numeroase studii clinice. Prin administrarea unei doze unice de azitromicină la începutul bolii se spera influențarea răspunsului inflamator în așa mod încât eliberarea de molecule de semnalizare să nu evolueze către "furtuna de citokine". Cu toate consecințele ei nefaste... Din păcate dovezile arată că această administrare are efecte similare cu administrarea unei doze de placebo. Cel puțin în primele 14 zile de la doză.

Nici administrarea unor doze repetate, pentru 3 zile, nu funcționează mai bine, o dovedește studiul britanic PRINCIPLE. Acesta a evaluat tratamentul COVID-19 la persoane cu risc de evoluție gravă.

Și, ca să fie clar pentru toată lumea, nici măcar adăugarea azitromicinei la tratamentul uzual al bolii ușoare sau medii (studiul ATOMIC2) nu a modificat riscul de agravare sau spitalizare.

Cu alte cuvinte:

1. Nu vă tratați singuri cu azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!

2. Nu are indicație (deci nu trebuie prescrisă) în formele ușoare de COVID-19, tratate la domiciliu - apropos există un NOU protocol național de tratament în infecția cu SARS-CoV-2, protocol ce corectează eroarea unei recomandări mai vechi, a prescripției de antibiotice, la copilul ce are formă ușoară de boală.

MESAJ DE LUAT ACASĂ - antibioticele se dau în boli bacteriene dovedite.

Administrarea profilactică de antibiotice, în bolile acute, este contraindicată, cu unele excepții (excepții în care nu intră COVID-19!!) 

Dar voi reveni la acest subiect.

Să rămâneți sănătoși!”, scrie medicul Mihai Craiu pe o rețea socială. 

Aceasta structură spectaculoasă este... azitromicina. Faimoasa moleculă ce a dat atâtea false speranțe privind...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Marţi, 18 ianuarie 2022

×
Subiecte în articol: axitromicină Mihai Craiu
Parteneri
Horoscop 29 septembrie 2023. Norocoşii zilei
x close