Antena 3 CNN Coronavirus Medic prestigios din Italia, anunț despre coronavirus. Este posibil să se întâmple asta cât de curând!

Medic prestigios din Italia, anunț despre coronavirus. Este posibil să se întâmple asta cât de curând!

Un medic infecționist italian cunoscut este de părere că noul coronavirus nu mai este la fel de puternic ca la începutul pandemiei și ar putea dispărea, fără a mai fi nevoie de un vaccin. Conform acestuia, simptomele pacienților de acum sunt mult mai ușoare decât cele din lunile martie-aprilie.

Medic prestigios din Italia, anunț despre coronavirus. Este posibil să se întâmple asta cât de curând!
Sursa foto: Hepta
de Diana Ionescu    |    22 Iun 2020   •   23:25

Doctorul Matteo Bassetti, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din San Martino, a declarat că virusul și-a pierdut din putere, cel mai probabil datorită mutațiilor genetice: „Impresia mea clinică este că virusul și-a piedut din putere. În martie și la începutul lunii aprilie vedeam alte simptome. Pacienții veneau la urgențe, cu o boală care era foarte greu de tratat. Aveau nevoie de oxigen și ventilatoare, unii au făcut pneumonie”. 

Coronavirusul, mai puțin periculos decât la începutul pandemiei 

Virusul pare să se fi schimbat în ultima lună iar simptomele sunt mult mai ușoare: „Ceea ce vedem s-a schimbat complet în ultima lună. Virusul era un tigru agresiv în martie și aprilie, acum este ca o pisă sălbatică. Chiar și pacienții mai în vârstă, de 80-90 de ani, stau acum în pat și respiră fără ajutor. Înainte, acești pacienți ar fi murit în două-trei zile”, a mai declarat Bassetti. 

Medicul italian este de părere că unul dintre motivele pentru care virusul și-a pierdut din putere este distanțarea socială: „Cred că virusul a suferit o mutație pentru că sistemul nostru imunitar luptă cu virusul și avem o încărcătură virală mai scăzută acum datorită măsurilor de protecție: distanțarea socială și folosirea măștii. Trebuie să demonstrăm de ce s-a produs această schimbare”.

Virusul ar putea dispărea fără a mai fi nevoie de un vaccin 

Datorită schimbărilor sesizate, este foarte posibil ca virusul să dispară fără a mai fi nevoie de un vaccin, a mai adăugat specalistul: „Avem din ce în ce mai puține cazuri și s-ar putea ca virusul să moară”, scrie NY Post. 

În ciuda acestor diferențe pozitive față de lunile precedente, un expert din Marea Britanie este mai puțin optimist. „Nu mă aștept să dispară atât de repede. Va dispărea doar dacă nimeni nu mai este infectat. Dacă vom avea un vaccin, îl vom putea controla. Dar din cauza faptului că este atât de răspândit, nu cred că va dispărea prea curând”, a declarat medicul Bharat Pankhania de la Universitatea de Medicină Exter din Marea Britanie. 

×
Subiecte în articol: Italia medic coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close