Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Radu Țincu, despre valul 6 al pandemiei: "Dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important"

Medicul Radu Țincu, despre valul 6 al pandemiei: "Dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important"

Doctorul Radu Țincu, medic primar în cadrul secţiei de Terapie Intensivă - Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, a vorbit astăzi despre efectele pandemiei COVID-19 în România și despre valul 6, deja anunțat de autorități.

Medicul Radu Țincu, despre valul 6 al pandemiei: "Dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    09 Iul 2022   •   19:55

Medicul Radu Țincu spune că, dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, acest val șase al pandemiei nu va avea un impact medical atât de important, însă categoriile vulnerabile ar trebui să fie, totuși, precaute.

"Putem să avem un val 6, însă acest val 6, dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important. Sigur vom avea o creştere a numărului de cazuri, dar ceea ce este cu adevărat important, este câţi dintre aceşti pacienţi au nevoie de internare sau de Terapie Intensivă.

Nu numărul raportat zilnic este cel care trebuie să ne îngrijoreze, ci mai degrabă gravitatea acestor pacienţi. Până la acest moment, varianta Omicron sau subvariantele ei nu produc forme severe de îmbolnăvire însă rămân în continuare afectate persoanele din grupele vulnerabile, care ar trebui să fie mult mai prudente în ce priveşte prevenţia şi să se vaccineze", a subliniat dr. Radu Ţincu, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu COVID-19 omicron
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close