Antena 3 Coronavirus Medic urmărit penal, după ce a creat un vaccin anti-COVID în laboratorul său și l-a testat pe oameni, fără autorizație în Germania

Medic urmărit penal, după ce a creat un vaccin anti-COVID în laboratorul său și l-a testat pe oameni, fără autorizație în Germania

de Claudia Popovici    |    12 Mar 2021   •   18:28
Medic urmărit penal, după ce a creat un vaccin anti-COVID în laboratorul său și l-a testat pe oameni, fără autorizație în Germania br.de

Winfried Stöcker, medic și antreprenor german, este anchetat penal pentru că a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19, în propriul laborator de imunologie din Lübeck, și apoi l-a testat pe voluntari, înainte să ceară și să obțină autorizaţia de administrare.

Medicul și antreprenorul Winfried Stöcker, în vârstă de 74 de ani, din Lübeck a ajuns în atenţia opiniei publice când cunoscuta publicaţie ”Der Spiegel” l-a prezentat ca fiind un "genial inventator care a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului în laboratorul său și care deja a vaccinat deja o sută de voluntari".

Vaccinul inventat de Winfried Stöcker are eficacitate de 97%

Potrivit testelor serologice, voluntarii vaccinaţi cu serul produs de medicul Winfried Stöcker nu au avut efecte secundare înregistrând, în cazul lor, o eficacitate de circa 97%. Potrivit medicului, vaccinul este uşor de produs şi permite imunizarea în scrut timp a unui numar mare de persoane.

Potrivit lui Stöcker, vaccinul său se bazează pe un ”antigen recombinant care poate fi produs ușor și ieftin”. Acesta este comparabil cu vaccinurile existente împotriva hepatitei A și B. Întrucât antigenul, spre deosebire de vaccinurile ARNm sau vector, este deja reprodus în afara corpului, în speţă în laborator, ”nu trebuie să ne temem de răspândirea necontrolată a informațiilor genetice infiltrate în organismul uman”, a spus medicul potrivit publicaţei Deutsche Welle.

Administrarea unui medicament neaprobat poate fi sancționată ca vătămare corporală

Problema a apărut după ce Institutul Paul Ehrlich (PEI), care aprobă orice studiu clinic, a raportat administrarea serului medicului german la Oficiul pentru Servicii Sociale din Kiel, iar acesta din urmă a depus plângere penală.

În mediile de specialitate, acțiunile lui Stöcker au stârnit indignare. Stöcker, spun mulți experți, a ignorat o serie de aspecte obligatorii ținând de siguranța pacienților. 

Administrarea unui medicament neaprobat poate fi sancționată ca vătămare corporală. Pe de altă parte, aceasta constituie o încălcare a obligației de prudență în exercitarea meseriei, motiv pentru care Stöcker ar putea fi sancționat și de către Colegiul Medicilor din Germania, notează sursa citată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close