Antena 3 CNN Coronavirus Un medic a vaccinat 2.000 de oameni "la chiuvetă", în Belgia. Cum a fost descoperită frauda și ce riscă "beneficiarii"

Un medic a vaccinat 2.000 de oameni "la chiuvetă", în Belgia. Cum a fost descoperită frauda și ce riscă "beneficiarii"

Autoritățile din Belgia investighează cazul unui medic suspectat că a înregistrat 2.000 de false vaccinări anti-COVID-19, transmite presa internațională.

Un medic a vaccinat 2.000 de oameni "la chiuvetă", în Belgia. Cum a fost descoperită frauda și ce riscă "beneficiarii"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2021   •   14:55

Aceasta ar fi frauda cea mai gravă, descoperită până acum, în gestionarea pandemiei în această țară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Suspectul este un medic din partea francofonă a Belgiei, care oferea servicii în toată Valonia și care ar fi primit în repetate rânduri bani pentru injecții care nu s-au materializat.

Persoanele care apelau la serviciile acestui medic urmăreau să beneficieze de un permis sanitar cu ajutorul căruia să poată eluda restricțiile pentru nevaccinați.

Ministrul valon al sănătății, Christie Morreale, a precizat că este vorba de o "fraudare a vaccinării din partea unui medic care a oferit coduri QR unui număr 'astronomic' de persoane" pe care, de fapt, nu le-ar fi vaccinat.

Potrivit ministrului, falsul a fost pus în evidență de imposibilitatea ca un singur medic să vaccineze atâția oameni, în locuri diferite, în timpul raportat.

Deocamdată, medicului în cauză i-a fost retras accesul la baza de date care centralizează vaccinările. El urmează să fie cercetat pentru fals şi uz de fals.

Şi persoanele care au beneficiat de serviciile acestuia sunt pasibile de urmăriri judiciare.

Permisele lor sanitare obținut prin fraudă au fost suspendate. Cei în cauză vor fi contactați și li se va propune vaccinarea "cu acte în regulă", a precizat ministrul belgian.

Acest scandal survine într-un moment în care şi Belgia, cu 75% populație complet vaccinată anti-COVID, cunoaște o explozie de noi infectări, cu o medie de peste 15.000 pe zi, față de circa 2.000 la jumătatea lui octombrie.

Duminică, 35.000 de persoane au manifestat la Bruxelles împotriva vaccinării, fiind raportate ciocniri cu forțele de ordine.

Sursa: Agerpres
 

×
Subiecte în articol: Belgia vaccinare la chiuvetă
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close