Antena 3 CNN Coronavirus Medicamente esențiale în tratarea COVID-19, doar în farmaciile de spital. Medicii de familie acuză că asta crește presiunea pe spitale

Medicamente esențiale în tratarea COVID-19, doar în farmaciile de spital. Medicii de familie acuză că asta crește presiunea pe spitale

Medicamentul Favipiravir, folosit în tratamentul COVID-19, ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor. Acesta poate fi administrat, la recomandarea medicului, în formele ușoare și medii de infecție cu coronavirus, în prima săptămână de boală.

Medicamente esențiale în tratarea COVID-19, doar în farmaciile de spital. Medicii de familie acuză că asta crește presiunea pe spitale
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    29 Sep 2021   •   16:51

Medicamentul este adus din India, iar în acest moment există deja un stoc de 40.000 de cutii, la importatori, care pot pleca în orice moment spre farmacii.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov, a explicat la Antena 3 care este nevoia de tratament a pacienților bolnavi de COVID-19 și ce utilitate are medicamentul Favipiravir.

"El nu poate fi eliberat decât din spital, după o evaluare. Pacienții trebuie să ajungă la spital să facă evaluarea, după care să primească medicamentul.

Asta înseamnă că nu am scăzut deloc presiunea pe spital. Ba mai mult, certifica faptul că în această țară nu au încredere în activitatea medicilor de familie. Pentru că ne pun doar să îi monitorizăm pe pacienți, după ce au luat prescripțiile date de alții."

 

×
Subiecte în articol: medicament tratarea COVID-19 farmacii
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close