Antena 3 CNN Coronavirus 100-250 euro pentru certificat verde fals. Doi medici și cinci asistenți din Caraş-Severin au fost reținuți

100-250 euro pentru certificat verde fals. Doi medici și cinci asistenți din Caraş-Severin au fost reținuți

Doi medici și cinci asistenți de la Centrul de vaccinare din orașul Bocșa, Caraş-Severin, au fost reținuți într-un dosar de vaccinare falsă.

100-250 euro pentru certificat verde fals. Doi medici și cinci asistenți din Caraş-Severin au fost reținuți
Sursa foto: Getty Images/ Jeff J Mitchell
de Silvia Preda    |    15 Feb 2022   •   16:20

Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită și fals informatic.

Procurorii susțin că, în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, cadrele medicale au simulat în mod repetat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă în sistemul informatic datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate.

100-250 euro pentru vaccinare falsă

Cetățenii interesați de obținerea Certificatului de vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprise între 100-250 euro, pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb adeverință de vaccinare, document necesar eliberării certificatului verde, scrie Mediafax.

Față de doi medici și cinci asistenți s-a luat decizia reținerii pentru 24 de ore, urmând ca marți aceștia să fie prezentanți instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: medici Caras-Severin asistenţi. vaccin
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close