Antena 3 CNN Coronavirus Doi medici din Câmpina, soț și soție, au murit după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19

Doi medici din Câmpina, soț și soție, au murit după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19

Alexandrina și Octavian Ionete, doi medici din Câmpina, soț și soție, au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții spitalului unde aceștia și-au exercitat profesia timp de mulți ani. "Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu SARS-CoV-2"

Doi medici din Câmpina, soț și soție, au murit după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19
Sursa foto: spitalcampina.ro
de Mia Lungu    |    17 Dec 2020   •   15:45

“Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, cât și întregul colectiv de salariați, își exprimă profundul regret în legătură cu decesul distinșilor medici Alexandrina și Octavian Ionete, profesioniști de o imaculată probitate și o înaltă competență profesională. Dumnezeu să-i odihnească!”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Câmpina.

Cei doi doctori erau specializați în Radiologie. Dr. Octavian Ionete se pensionase, iar soția sa, dr. Alexandrina Ionete era încă medic în cadrul spitalului de la Câmpina.

"O tragedie uriașă ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie. 
Medicii Alexandrina și Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la  Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă." au scris colegii de breaslă pe Facebook.

Din păcate, totuși ea s-a infectat cu SARS-CoV-2 și mai grav întreaga familie: soțul, cei doi băieți, nepotul și nora care e și însărcinată

Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze  și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale.

Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu SARS-CoV-2 și mai grav întreaga familie: soțul, cei doi băieți, nepotul și nora care e și însărcinată. 

Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020, cu doar trei zile înaintea soției.

Pentru profesionalismul de excepție, pentru asumarea riscului și dăruirea până la sacrificiul suprem, dr. Alexandrina Ionete va ocupa totdeauna un loc special în Panteonul Eroilor din Sănătate. 
Veșnică recunoștință și condoleanțe familiei îndurerate!" au scris colegii de breaslă pe Facebook.

“Drum lin printre îngeri, domnule doctor! Veti rămâne veșnic în amintirea mea ca un om si un profesionist extraordinar de la care am avut extrem de multe de învățat”, a scris un alt cunoscut al regretatului medic pe Facebook.

La finalul lunii octombrie a existat un focar de coronavirus la Spitalul Municipal Câmpina

Cinci cadre medicale au fost confirmate cu COVID, în octombrie, la Secția Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Municipal Câmpina, unitate desemnată spital-suport COVID-19. Potrivit Prefecturii Prahova, în județ au fost confirmate alte două focare noi la două societăţi comerciale din Ploieşti şi Ariceștii Rahtivani.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, personalul din cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Municipal Câmpina confirmat pozitiv cu COVID-19 a fost izolat şi s-a efectuat şi dezinfecția spațiilor.

Mai mult, graficul de lucru a fost refăcut, astfel încât activitatea unităţii spitaliceşti să se desfășoare în condiții normale.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close