Antena 3 CNN Coronavirus Medicii din Wuhan: Observăm în Europa aceleași greșeli care au dus la epidemia din China

Medicii din Wuhan: Observăm în Europa aceleași greșeli care au dus la epidemia din China

În timp ce numărul cazurilor din Europa, confirmate cu coronavirus, începe să eclipseze China în vârful epidemiei sale, medicii din Wuhan, locul de izbucnire a focarului, văd semne îngrijorătoare ale unor greșeli similare în gestionarea virusului.

Medicii din Wuhan: Observăm în Europa aceleași greșeli care au dus la epidemia din China
Sursa foto: pixabay.com
17 Mar 2020   •   15:29

Printre aceste greșeli, medicii chinezi trag un semnal de alarmă cu privire la mijloacele inadecvate de protecție ale personalului medical, ceea ce va duce la o rată mare de îmbolnăvire a medicilor și asistentelor. În Wuhan, lipsa de înțelegere a virusului și a echipamentelor de protecție din primele săptămâni au avut ca efect îmbolnăvirea a mii de persoane din domeniul medical, în timpul tratării pacienților. 

„Colegii noștri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporția este destul de similară cu situația anterioară din Wuhan”, a declarat Wu Dong, profesor de gastro-enterologie de la Spitalul Peking.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire, în contrast cu creșterea copleșitoare a numărului de cazuri infectate. 

În Wuhan, medicii ORL-iști și oftalmologi au avut o rată de îmbolnăvire mult mai mare decât medicii de pe alte secții.

”Părerea mea este că acești medici au un contact mult mai apropiat cu pacienții, acesta fiind motivul principal pentru care s-au infectat ușor”, a declarat Du Bin, directorul unității de terapie intensivă de la spitalul Peking.

„Este important să-i formăm pe medici, să-i  educăm și să-i instruim cum să se protejeze”, a adăugat el. 

Spre deosebire de pandemiile anterioare, precum cea din 2003 cauzată de SARS, coronavirusul provoacă, la început, doar simptome ușoare sau persoanele infectate sunt chiar asimptomatice, ceea ce înseamnă că răspândesc, în mod necunoscut, virusul. Administrarea testelor de acid nucleic este esențială, au spus medicii.

În ciuda faptului că epidemia de coronavirus din China este spre sfârșit, medicii spun că trebuie să fie foarte vigilenți, scrie bloomberg.com.

”Chiar și în Wuhan trebuie să rămânem în alertă pentru posibilele cazuri sporadice sau importate”, a declarat Du.

×
Subiecte în articol: Wu Dong Wuhan coronavirus greseli epidemie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close