Antena 3 Coronavirus Cercetătorii din Franța vor testa nicotina ca potențial tratament pentru COVID-19

Cercetătorii din Franța vor testa nicotina ca potențial tratament pentru COVID-19

22 Apr 2020   •   22:24
Cercetătorii din Franța vor testa nicotina ca potențial tratament pentru COVID-19
Sursa foto: Hepta

Cercetătorii francezi vor testa nicotina ca potențial tratament pentru coronavirus, după ce un studiu a dovedit faptul că fumătorii au un risc redus de a se îmbolnăvi.

Studiul, care a fost efectuat la un spital important din Paris, a demonstrat faptul că o substanță din țigări, cel mai probabil nicotina, protejează oamenii împotriva coroanavirusului, informează The Guardian

Cercetătorii au analizat 480 de pacienți testați pozitiv cu COVID-19, dintre care 3500 au fost internați. Dintre cei internați, doar 4.4% erau fumători. Rezultatele studiului confirmă și datele chinezilor, care au descoperit în martie același lucru. 

Cadrele medicale avertizează populația să nu se apuce de fumat, din cauza faptului că restul chimicalelor din țigri sunt extrem de dăunătoare. Chiar dacă nicotina are anumite beneficii în aceste circumstanțe, fumatul în sine slăbește plămânii iar simptomele în caz de boală pot fi mai puternice. 

Medicii vor testa plasuri de nicotina ca potențial tratament, și în niciun caz nu recomandă paciențiilor să fumeze. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close