Antena 3 CNN Coronavirus Medicii, sfaturi pentru viaţa sexuală în pandemie: ”Purtați mască şi evitaţi să vă sărutaţi”

Medicii, sfaturi pentru viaţa sexuală în pandemie: ”Purtați mască şi evitaţi să vă sărutaţi”

Medicii ne explică ce să facem pentru o viaţă sexuală responsabilă în timpul pandemiei. Medicul Theresa Tam, directoarea Oficiului pentru Sănătate Publică al guvernului Canadian, susține că pentru a rămâne sănătoși ar trebui să purtăm mască de protecție și să nu se sărutăm când suntem în intimitate.

Medicii, sfaturi pentru viaţa sexuală în pandemie: ”Purtați mască şi evitaţi să vă sărutaţi”
de Georgiana Adam    |    05 Sep 2020   •   11:50

”Sănătatea sexuală este o parte importantă a sănătăţii noastre generale. Cu toate acestea, sexul poate fi complicat în vremea pandemiei” explică medicul Theresa Tam, directoarea Oficiului pentru Sănătate Publică al guvernului Canadian.

Medicul sugerează o serie de măsuri pe care le pot lua cei care participă la un act sexual, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.  Mai întâi, aceștia ar trebui să dezvolte o relaţie bazată pe încredere reciprocă şi ar trebui să ia serios în calcul purtarea unei măşti care să acopere nasul şi gura.

”Purtați mască şi evitaţi să vă sărutaţi”

”Dovezile de până acum indică faptul că există o şansă foarte redusă de a te infecta cu noul coronavirus prin contactul cu spermă ori fluide vaginale. Cu toate acestea, chiar dacă persoanele implicate nu au vreun simptom, activitatea sexuală cu parteneri noi creşte riscul de contaminare cu COVID-19, în special prin sărut”, mai spune medicul.

×
Subiecte în articol: pandemie mască
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close