Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Beatrice Mahler, despre valul cinci al pandemiei: "Din păcate, ne așteaptă o lună ianuarie extrem de solicitantă în spitale"

Medicul Beatrice Mahler, despre valul cinci al pandemiei: "Din păcate, ne așteaptă o lună ianuarie extrem de solicitantă în spitale"

România e tot mai aproape de valul cinci, iar epidemiologii atrag atenția ca o perioadă Omicron și Delta vor circula împreună. Ceea ce înseamnă ca o variantă care dă forme severe de boală va circula împreună cu alta care este de 3 sau 4 ori mai transmisibilă.

Medicul Beatrice Mahler, despre valul cinci al pandemiei: "Din păcate, ne așteaptă o lună ianuarie extrem de solicitantă în spitale"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    29 Dec 2021   •   12:29

"Din păcate ne așteaptă o luna ianuarie extrem de solicitantă în spitale. Atât din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice. Din nou pacientul cu boală cronică nu va avea acces în spital, pentru că vor fi pacienți cu boli cronice infectați cu nouă tulpină Omicron, care vor avea nevoie de un pat de spital", a precizat Beatrice Mahler, la Antena 3.

"Se va produce un nou dezechilibru. Dincolo de dificultatea asigurării medicației și oxigenoterapie unui număr mare de pacienți într-o perioada extrem de scurtă de timp. Nu trebuie să uităm că și personalul medical poate să se îmbolnăvească în comunitate cu Omicron", a adăugat aceasta.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler valul cinci spitale medic
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close