Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Carmen Dorobăț, probleme în valul patru: "Sunt perioade când lipsesc medicamente absolut necesare la un caz grav"

Dr. Carmen Dorobăț, probleme în valul patru: "Sunt perioade când lipsesc medicamente absolut necesare la un caz grav"

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a vorbit miercuri, la Antena 3, despre nevoile medicilor din spitale, în lupta cu valul patru de infecții cu COVID-19.

Dr. Carmen Dorobăț, probleme în valul patru: "Sunt perioade când lipsesc medicamente absolut necesare la un caz grav"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    06 Oct 2021   •   14:02

Peste 330 de morți COVID, de ieri până azi, este record absolut de la începutul pandemiei în România. Avem și aproape 15.000 de cazuri noi. Medicii spun că este nevoie urgentă de medicamente și suplimentarea paturilor, dar și de accesul pacienților cu forme ușoare la antivirale, în farmaciile cu circuit deschis.

"Este nevoie de organizare și strategie. pentru că, din punct de vedere medical, noi doctorii știm ce să facem în față unui astfel de pacient. Problema este numărul de paturi libere, în special cele cu oxigen și paturi ATI. Și de medicație specifică acestor forme deosebite de boală. Este vorba de perioade când lipsesc unele medicamente, care sunt absolut necesare în managerierea unui caz grav.", spune Carmen Dorobăţ.

"Ca și dorință, ar fi întărirea eșalonului de pre-spital. Adică posibilitatea medicilor de familie să trateze formele ușoare și, unele antivirale, care este posibil să se administreze în ambulator, să existe în farmaciile cu circuit deschis.", a adăugat medicul.

×
Subiecte în articol: valul patru medicamente Carmen Dorobăț
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close