Antena 3 CNN Coronavirus Medicul din Timișoara care a vindecat cinci pacienți de coronavirus: „Cea mai eficientă metodă este prevenția”

Medicul din Timișoara care a vindecat cinci pacienți de coronavirus: „Cea mai eficientă metodă este prevenția”

Metoda cea mai eficientă împotriva infectării cu coronavirus este prevenția, susține Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde cinci pacienți au plecat acasă complet vindecați, după ce au primit tratament simptomatic pentru infecția cu COVID 19.

Medicul din Timișoara care a vindecat cinci pacienți de coronavirus: „Cea mai eficientă metodă este prevenția”
Sursa foto: Tion.ro
12 Mar 2020   •   14:07

„Cea mai eficientă metodă este prevenția. Să evităm aglomerațiile, să nu stăm la o distanță mai mică de doi metri de alte persoane, să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne autoizolăm dacă avem rude care au venit acum din Italia ori alte țări unde sunt anumite zone în carantină. Trebuie să fim corecți cu noi și cu ceilalți. Să anunțăm instituțiile abilitate dacă avem cunoștință de persoane care ar trebui să fie în autoizolare și nu respectă acest lucru, să avem simți civic. În cazul în care am luat contact cu persoane din Italia să încercăm să ne autoizolăm, să ne considerăm potențial infectați și noi și să anunțăm autoritățile. Să nu ascundem simptomele unei boli”, a declarat medicul Virgil Musta, potrivit aradon.ro. 

Tratamentul pacienților cu coronavirus

„În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme în studiu. Sunt două medicamente (substanțe) antiretrovirale care se folosesc”, a mai spus doctorul Virgil Musta.

Acesta a mai spus că a contat mult și faptul că pacienții vindecați la Timișoara sunt tineri și fără patologii asociate. 

Până acum, într-un interval relativ scurt, la Timișoara s-au vindecat de coronavirus: o pacientă de 38 de ani - prima pacientă din Timișoara cu coronavirus, un bărbat de 47 de ani, o fată și un băiat de 16 ani și o adolescentă de 15 ani. 
 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close