Antena 3 Coronavirus Medicul Virgil Musta: ”Am avut și pacienți infectați, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au avut COVID”

Medicul Virgil Musta: ”Am avut și pacienți infectați, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au avut COVID”

de Andreea Cigolea    |    12 Aug 2020   •   12:15
Medicul Virgil Musta: ”Am avut și pacienți infectați, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au avut COVID”

Medicul Virgil Musta, șeful de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, povestește prin ce a trecut în toată această perioadă de pandemie, mai ales când vine vorba de unii pacienți.

Cadrul medical recunoaște că "a rămas mască" în momentele în care pacienții pe care i-a tratat de COVID-19 nu numai că nu credeau în virus înainte de a se îmbolnăvi, dar nu au crezut nici după ce au trecut prin boală și apoi s-au vindecat. 

"Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală.... Eu am speranţa că lumea a început să înţeleagă.

Am văzut şi o statistică că 75% din oameni înţeleg că este pandemie şi că e nevoie să respectăm nişte reguli. Asta îmi dă speranţă că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situaţie suntem, se vor menţine regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim" a spus medicul Virgil Musta pentru HotNews.ro.

Lupta împotriva virusului nu poate fi câștigată doar în spitale, ci mai ales în afara lor

"Este puțin probabil ca lupta să fie câștigată în spitale. În primul rând ea va fi câștigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte țări au fost copleșite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească.

În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm" a mai adăugat medicul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close