x close

Medicul Virgil Musta: Dacă ne relaxăm prea mult există riscul să apară noi focare de coornavirus. E important să respectăm regulile

02 Iun 2020   •   10:58
Medicul Virgil Musta: Dacă ne relaxăm prea mult există riscul să apară noi focare de coornavirus. E important să respectăm regulile antena3

Medicul Virgil Musta a mărturisit că se aștepta ca România să fie mai afectată în ceea ce privește cazurile de coronavirus decât Italia.

„Ne aşteptam să fie mult mai rău. Ne gândeam la situaţia Italiei, ce ne vom face noi când vom fi în această situaţie. Capacitatea noastră medicală e mai mică decât a Italiei“, a spus medicul Virgil Musta într-o intervenţie telefonică la Digi 24.   

„Avem un număr mult mai mic de cazuri şi de decese raportat cu alte ţări: Italia, Spania, Germania, SUA. Se pare că acest lucru se datorează măsurilor luate la nivel guvernamental, măsuri care au fost luate rapid, dar şi populaţiei care a respectat aceste reguli“.   

Măsurile de relaxare ar putea să crească riscul apariției de noi focare de coronavirus, mai spune medicul. „De aceea, consider că este important să ne bucurăm de noile măsuri de relaxare, dar să respectăm regulile“.  

În ceea ce privește un nou studiu care demonstrează că pacienții cu coronavirus, care sunt asimptomatici, nu transmit virusul, mediul Virgil Musta spune că trebuie să apară studii temeinice care să demonstreze acest lucru.

„Sunt mai multe studii, care nu sunt riguroase şi nu sunt consistente. Nu se ştie exact dacă pacienţii asimptomatici sunt sau nu contagioşi. Trebuie să aşteptăm studii mai riguroase ca să putem trage concluziile“, spune specialistul.

Parteneri
Parteneri
sati