Antena 3 CNN Coronavirus Schimb dur de replici între Monica Pop și Virgil Musta! "Asta este o incitare a pacienților..."

Schimb dur de replici între Monica Pop și Virgil Musta! "Asta este o incitare a pacienților..."

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a anunțat că în unitatea medicală la care lucrează nu mai sunt locuri deloc pentru pacienții cu coronavirus.

Schimb dur de replici între Monica Pop și Virgil Musta! "Asta este o incitare a pacienților..."
de Claudia Simion    |    19 Iul 2020   •   18:35

"La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, "Victor Babeș", nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă", a declarat Virgil Musta.

După aceste explicații, Monica Pop, prezentă în platoul Antena 3, l-a acuzat pe Virgil Musta că a vrut să le transmită pacienților Covid să nu mai vină la unitatea spitalicească.

Monica Pop: „Ați spus cu o voce foarte stinsă că nu mai sunt locuri. Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital? Dacă nu sunt locuri, unde să vină?”.

Medicul Musta a explicat că s-a primit o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, așa că a fost crescută capacitatea.

Monica Pop: „Acum un minut ați spus că nu mai sunt locuri. Asiptomaticii sau ușor simptomaticii nu sunt de terapie intensivă. Când spuneți că nu mai sunt locuri, înseamnă că pacienții nu mai vin pentru că nu mai au locuri. Eu așa înțeleg. Mi se pare foarte normal. În Timișoara nu mai poate să meargă niciun om la spital”.

Virgil Musta: "Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar".

Medicul Virgil Musta: La Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara nu mai avem locuri deloc pentru pacienții cu COVID-19

Cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat un număr ușor mai mic infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Astfel, 767 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, la un număr de 14.889 de teste.

Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 958.622 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 465 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

×
Subiecte în articol: coronavirus Virgil Musta Timisoara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close