Antena 3 CNN Coronavirus Mersul la mall în weekend, condiționat de vaccin. Dan Barna: "Am discutat chiar în ședința de coaliție"

Mersul la mall în weekend, condiționat de vaccin. Dan Barna: "Am discutat chiar în ședința de coaliție"

Românii ar putea să meargă în curând la mall, în weekend, numai dacă sunt vaccinați, aceasta fiind una dintre măsurile luate în calcul de Guvern pentru a grăbi imunizarea populației.

Mersul la mall în weekend, condiționat de vaccin. Dan Barna: "Am discutat chiar în ședința de coaliție"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    23 Iul 2021   •   11:51

Românii nu vor mai putea merge la mall dacă nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, este una dintre măsurile discutate de coaliția de guvernare pentru a stimula astfel populația să se imunizeze. 

„Am discutat în ședința coaliției, au fost prezentate mai multe variante asupra căruia premierul și-a exprimat susținerea. Trebuie să venim cu măsuri pe măsura celorlalte state europene pentru a încuraja vaccinarea. Valul patru va avea un efect de stimul pentru populația care nu e împotriva vaccinului, dar nu s-a vaccinat încă”, a precizat Dan Barna.

„Sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vacinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

„Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare la nivel național, o să avem probleme și prin urmare gândim tot felul de măsuri pentru a încuraja populația să se vaccineze”, a subliniat vicepremierul. El a precizat că guvernul nu ia în considerare stimulente în bani pentru vaccinare, dar ar putea fi acordate vouchere, bonuri sau să fie organizată o tombolă dedicată mediului rural.

Vaccinarea este singura soluție, nu avem altă șansă decât să creștem numărul persoanelor vaccinate”, a mai transmis Dan Barna.

În total, de la începutul campaniei naționale de vaccinare, în decembrie 2020, și până în prezent, în România au fost vaccinate 4.918.657 de persoane, dintre care 4.762.837 cu schema completă. România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca procent din populație vacciantă, o situație mai rea fiind înregistrată doar în Bulgaria. 
 

 

×
Subiecte în articol: mall weekend conditionat vaccin Dan Barna
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close