Antena 3 CNN Coronavirus Medic român despre Omicron: ”Masca nu ne mai ajută la fel de mult! De câte ori vorbim, umplem camera cu virus”

Medic român despre Omicron: ”Masca nu ne mai ajută la fel de mult! De câte ori vorbim, umplem camera cu virus”

Varianta Omicron este extrem de contagioasă și are un grad de multiplicare diferit de celelalte variante ale SARS CoV-2, atenționează un medic român cunoscut pe rețelele sociale.

Medic român despre Omicron: ”Masca nu ne mai ajută la fel de mult! De câte ori vorbim, umplem camera cu virus”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    13 Ian 2022   •   09:54

Doctorul Mihail, așa cum se prezintă pe TikTok spune că în aceste condiții masca nu mai este atât de eficientă iar prevenția poate fi făcută doar prin vaccinare, însă este important în continuare să purtăm mască de protecție. 

”Este dovedit științific că virusul Omicron se multiplică în faringe și pe căile respiratorii superioare. Cu alte cuvinte, pe ”țeava” asta care dă aerul afară din plămâni. 

De fiecare dată când rostim un cuvânt într-o cameră și suntem infectați, vom umple camera de virus. Iar masca nu ne mai ajută la fel de mult precum ne ajuta în trecut. Asta înseamnă că la fiecare expirare vei elibera foarte mulți aerosoli care vor trece chiar și de mască și vei infecta foarte mulți alți oameni, în comparație cu variantele vechi, care se multiplicau mai mult în plămâni și le era greu să iasă prin aerosoli din plămâni, pentru că distanța era mai lungă. 

Iar cei vaccinați chiar și cu două doze nu vă mai gândiți la booster. Că vă faceți sau nu vă faceți booster este fix alegerea voastră. Dar vaccinarea cu cele două doze este esențială în prevenția spitalizărilor și a deceselor”, susține medicul Mihail Pautov

×
Subiecte în articol: Mihail Pautov
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close