Antena 3 CNN Coronavirus Ministerul Sănătății: Tendinţa de descreştere a cazurilor de COVID-19 este evidentă. Tulpina Omicron este preponderentă

Ministerul Sănătății: Tendinţa de descreştere a cazurilor de COVID-19 este evidentă. Tulpina Omicron este preponderentă

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat astăzi că tendinţa de scădere a numărului de cazuri de COVID-19 este evidentă şi că la persoanele infectate tulpina Omicron este preponderentă

Ministerul Sănătății: Tendinţa de descreştere a cazurilor de COVID-19 este evidentă. Tulpina Omicron este preponderentă
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii
de Mia Lungu    |    16 Aug 2022   •   16:07

"Evoluţia săptămânală a numărului de cazuri de COVID este consistent mai scăzută faţă de săptămâna anterioară – 51.832 de cazuri. Se observă această tendinţă de descreştere. Acelaşi lucru observăm şi la decese, fiind ceva mai puţine decât săptămâna anterioară.", a afirmat Adriana Pistol într-o conferinţă de presă.

"După scăderea numărului de cazuri, scăderea numărului de decese se face ceva mai lent. Rata de pozitivare este în scădere în această săptămână, ceea ce ne facem să fim destul de încrezători că tendinţa de scădere este reală.

Tendinţa de descreştere este evidentă (…). Nu ne aşteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanţe şi începerea şcolilor ne putem aştepta din nou la o creştere a numărului de cazuri”, a mai precizat Adriana Pistol.

Secretarul de stat a subliniat aprecierea Ministerul Sănătăţii pentru cei care au purtat masca de protecţie în mijloacele de transport în comun şi în magazine.

"Am convingerea că acest comportament a contribuit la tendinţa de scădere a numărului de cazuri de COVID", a spus secretarul de stat.

Potrivit acesteia, secvenţierile efectuate în săptămâna precedentă au evidenţiat că tulpina Omicron este preponderentă, tulpina BA.2 fiind identificată într-un procent de 39%, iar tulpina BA.5 – 16%.

.

Conf. univ.dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății susține astăzi, 16 august 2022, o conferință de presă, la sediul Ministerului Sănătății

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Tuesday, 16 August 2022

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății omicron COVID-19
Parteneri
Klaus Iohannis, propus oficial de România ca Secretar General al NATO
x close