Antena 3 CNN Coronavirus Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise e obligatorie

Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise e obligatorie

Ministerul Sănătății a făcut o serie de precizări cu privire la obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-un spațiu închis.

Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise e obligatorie
Sursa foto: hepta
26 Mai 2020   •   16:53

Reprezentanții MS spun că luarea temperaturii, la intrarea unei instituții publice, complex comercial sau alte unități de prestare a serviciilor, e obligatorie, atât în cazul personalului propriu, dar și a vizitatorilor, clienților.

Dacă temperatura depășește 37,3 grade Celsius, se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

"Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că,  pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu", au spus reprezentanții MS.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății temperatura
Parteneri
Cod galben de furtuni puternice în aproape toată țara
x close