Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătății, anunț important! Ce se va întâmpla în mai puțin de două săptămâni

Ministrul Sănătății, anunț important! Ce se va întâmpla în mai puțin de două săptămâni

Sunt anchete în derulare în criza noului coronavirus. ”Avem perioada concediilor și teste la cerere și activități economice reluate care se desfășoară la foc continuu în cele mai multe dintre județe și atunci avem și acest număr de teste pozitive”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

Ministrul Sănătății, anunț important! Ce se va întâmpla în mai puțin de două săptămâni
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    19 Aug 2020   •   19:45

Întrebat când va crește numărul de testări COVID-19, ministrul Nelu Tătaru a spus că în acest moment sunt teste din recoltări și teste la cerere pentru cei care pleacă în concediu. Potrivit ministrului, prioritatea prin ordin al ministrului este că acele teste care vin din anchete epidemiologice, la bolnavii sau pacienții internați, să fie prioritare.

Avem în lucru, în afara celor 24.000 de teste, încă vreo opt mii de teste în fiecare zi și în așteptare în jur de 6-7.000 de teste în fiecare zi. Ne așteptăm în luna septembrie ca tot ce înseamnă populație să respecte niște reguli, în contextul unor măsuri pe care le-am pregătit atât pentru începerea anului școlar cât și pentru alegerile din 27 septembrie.

Sperăm ca odată cu revenirea la locurile de muncă, terminarea sezonului estival, să avem și o scădere a transmiterii în comunitate. Noi am avut de gestionat în această perioadă două tipuri de transmitere”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru: Elevii vor purta mască pe perioada cât sunt la școală

Potrivit ministrului, elevii vor purta măști și în spațiile închise și în spațiile deschise din curte, în momentul în care sunt aglomerări. ”Când nu avem aglomerări, în spațiile deschise pot sta și fără mască. Poziționarea elevilor se va face în așa fel încât acești elevi să nu stea față în față, iar distanțarea să fie de un metru. Acolo unde nu avem această posibilitate de această distanțare, să existe acele separatoare din plastic”, a precizat ministrul Sănătății.

”Obligativitatea purtării măștii rămâne, precum dezinfecția la intrarea în clasă și la ieșirea din clasă. Temperatura se va lua doar după un triaj observațional, acolo unde este cazul”, a mai spus el.

Tătaru: Vor fi controale în școli!

Monitorizarea continuă trebuie să fie importantă!”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul a vorbit și despre desfășurarea alegerilor locale. ”Pentru alegeri vom face o evaluare când vom primi și numărul de secții de vot. Estimăm că vor fi măști în jur de 9 milioane lei, mănuși și dezinfectant”.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru măşti
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close