Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță în ce condiții se vor reintroduce restricții anti-COVID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță în ce condiții se vor reintroduce restricții anti-COVID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi că nu exclude posibilitatea reintroducerii unor restricții de limitare a răspândirii virusului COVID-19, în cazul în care gradul de ocupare a paturilor din secțiile ATI ale spitalelor ar trece de jumătate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță în ce condiții se vor reintroduce restricții anti-COVID
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Mar 2022   •   14:51

Alexandru Rafila a anunțat astăzi, după ședința de Guvern, că, în prezent, există 1.900 de paturi ATI disponibile pentru pacienți infectaț cu COVID-19 și doar 25% din aceste paturi sunt ocupate.

"Eu nu pot să exclud nimic", a precizat ministrul, adăugând: "între timp, facem recomandari. Dacă situația o impune, aducem colegilor din Guvern sub dezbatere acest subiect. Nu avem cum să știm cum va evolua acest val 5. Nu se pune problema unui val 6."

Testarea împotriva COVID-19 este în continuare "încurajată" de către ministrul Sănătății. Acesta recomandă folosirea măștilor, mai ales în spațiile închise, și distanțarea.

"Recomandăm cu foarte multă seriozitate păstrarea măsurilor de protecție individuală legate de utilizarea măștii, mai ales în mijloacele de transport, în spațiile închise, și distanțarea, acolo unde este posibil, evitarea aglomerației".

"Se respectă ceea ce s-a întâmplat și în perioadele anterioare, orașele cele mai mari dau cele mai mari cifre în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Această creștere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenție"

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close