x close

Ministrul Sănătății, decizie în cazul scenariului cu peste 2000 de cazuri de coronavirus: Medicii cu simptome ușoare continuă munca la spital

de A.M.P    |    27 Mar 2020   •   11:49
Ministrul Sănătății, decizie în cazul scenariului cu peste 2000 de cazuri de coronavirus: Medicii cu simptome ușoare continuă munca la spital Antena3

Dacă România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate acasă, în mare parte de voluntari, iar medicii confirmați, cu simptomatologie ușoară, vor merge în continuare la spital, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, despre „scenariul” în care România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

„Vom regândi ca cei care sunt cu simptomatologie ușoară și medie să fie tratați acasă, sub supraveghere medicală, în mare parte și de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale, cu simptomatologie ușoară vor merge chiar în spitale și vor îngriji bolnavii cu COVID”, a răspuns Nelu Tătaru.

Pe teritoriul României, au fost confirmate până joi un număr de 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre ele, 17 au murit și 94 au fost declarate vindecate, cele mai multe în Timișoara. Alți 11 români au murit în străinătate, cei mai mulți în Italia.

Sursă: Mediafax
Parteneri
Parteneri
sati