Antena 3 Coronavirus Ministrul Sănătății, avertisment în contextul acordului MAI-BOR: Putem avea creștere de cazuri COVID

Ministrul Sănătății, avertisment în contextul acordului MAI-BOR: Putem avea creștere de cazuri COVID

de S.T.    |    14 Apr 2020   •   23:29
Ministrul Sănătății, avertisment în contextul acordului MAI-BOR: Putem avea creștere de cazuri COVID
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a arătat îngrijorat de acordul MAI-BOR și a spus că el a militat în continuare pentru continuarea izolării și pentru menținerea distanțării sociale.

„Eu am militat pentru continuarea izolării, pentru continuarea menținerii distanțării. (...) Este un moment deosebit (Paștele – n.r.), este unul din cele mai importante momente, dar este și un moment al unei mari provocări, o luptă cu inamic nevăzut, necunoscut, fără tratament, fără vaccin. (...) Încă mai avem de urcat pe această pantă, încă nu am ajuns acolo încât să avem un număr constant de cazuri, care să înceapă să scadă de la o zi la alta. Mai avem persoane care pot infecta. Suntem într-un moment în care tratăm pacienții pe care îi avem în acest moment cu simptome medii, ușoare sau severe. Suntem într-un moment în care mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacților, a persoanelor pozitive. Țin să menționez că suntem într-un scenariu în care toți pacienții care se prezintă sunt posibil suspecți de infectare cu coronavirus”, a declarat, marți seara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Întrebat care sunt riscurile în cazul în care nu va fi respectată distanțarea socială, Tătaru a spus că poate crește numărul de cazuri de persoane pozitive la coronavirus și să fie forțat sistemul sanitar.

„Dacă aceste măsuri de distanțare socială nu sunt respectate putem avea o transmitere locală accentuată, putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forțeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri grave, severe, care pot forța Terapia Intensivă”, a răspuns Nelu Tătaru.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că românii vor putea primi Paști vineri și sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari și de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close