Antena 3 CNN Coronavirus MAI prezintă un nou model al declarației pe proprie răspundere. Formularul oficial cu care românii pot ieși din case a fost simplificat

MAI prezintă un nou model al declarației pe proprie răspundere. Formularul oficial cu care românii pot ieși din case a fost simplificat

Modelul declarației pe proprie răspundere, accesibil pe pagina stirioficiale.ro, a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate. 

MAI prezintă un nou model al declarației pe proprie răspundere. Formularul oficial cu care românii pot ieși din case a fost simplificat
de S.T.    |    26 Mar 2020   •   13:14

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă (de mână - n.red.) a titularului. 

Declarație pe proprie răspundere

Adeverință angajator

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. 

Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 

Grupul de Comunicare Strategică precizează faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizează asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. 

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close