Antena 3 CNN Coronavirus Moderna dezvoltă un vaccin unic ce combină o doză de rapel împotriva COVID și un ser împotriva gripei

Moderna dezvoltă un vaccin unic ce combină o doză de rapel împotriva COVID și un ser împotriva gripei

Compania Moderna lucrează la un vaccin unic ce combină o doză de rapel împotriva SARS CoV-2 cu vaccinul său experimental împotriva gripei.

Moderna dezvoltă un vaccin unic ce combină o doză de rapel împotriva COVID și un ser împotriva gripei
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Sep 2021   •   07:03

Moderna își dorește ca, treptat, să adauge vaccinurile pe care le dezvoltă pentru virusul respirator sincitial și pentru alte boli respiratorii ca doze anuale.

„Suntem de părere că avem în față o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual cu eficiență ridicată", a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

”Credem că Moderna poate fi prima companie de pe piață cu această oportunitate”, a adăugat el. 

Analiștii și investitorii din domeniul sănătății susțin că Moderna și Pfizer vor încasa miliarde de dolari din dozele de rapel împotriva SARS CoV-2, iar adăugarea vaccinului împotriva gripei sau a altor boli poate spori câștigurile. 

Acțiunile Moderna au crescut joi cu 6,2%.

Moderna are deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale, însă noul ser combină vaccinul antigripal experimental cu cel împotriva COVID-19.

Totodată, compania a furnizat actualizări cu privire la stadiul studiului în curs de desfășurare, în care se testează vaccinul anti COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Studiul, în care se testează o doză de 50 de micrograme din vaccin, implică 4.000 de copii. 

Vaccinul Moderna, care a primit în Statele Unite autorizare pentru utilizarea de urgență a două doze de 100 micrograme pentru persoanele de peste 18 ani, a cerut și autorizare pentru vaccinarea copiilor, scrie Reuters

×
Subiecte în articol: vaccin Moderna
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close