Antena 3 CNN Coronavirus Monica Pop: Vaccinul nu are legătură cu contaminarea. Se poate contamina oricine e vaccinat

Monica Pop: Vaccinul nu are legătură cu contaminarea. Se poate contamina oricine e vaccinat

Monica Pop a precizat la Sinteza zilei că persoanele care au fost vaccinate se pot contamina cu SARS-CoV-2, ele însă nu vor dezvolta o formă severă a bolii.

Monica Pop: Vaccinul nu are legătură cu contaminarea. Se poate contamina oricine e vaccinat
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   22:02

Medicul a explicat că numărul persoanelor de peste 60 de ani, depistate pozitiv pentru COVID-19 este mai mic pentru că ele nu au ieșit din casă, nu pentru că au fost imunizate.

"Ați spus că persoanele peste 60 de ani sunt mai puține pentru că s-au vaccinat. Nu are nicio legătură, vreau să știți că vaccinul nu are nicio legătură cu contaminarea, se poate contamina oricine e vaccinat. Numărul e mai mic pentru că nu au ieșit din casă oamenii de vârsta aceasta, nu pentru că s-au vaccinat", a declarat Monica Pop, la Sintenza zilei.

Medicul a explicat în platoul Sinteza Zilei că vaccinul are efectul de a imuniza, iar în cazul în care o persoană se infectează cu SARS-CoV-2, va dezvolta o formă mai ușoară a bolii. 

"Vaccinarea face un singur lucru, previne ca dacă te-ai contaminat, boala să fie atenuată. Adică să fie o formă mai ușoară. Vaccinul are efectul de a imuniza pacientul și dacă acel pacient se întâlnește cu un COVID îl ia, dar face foarmă ușoară, dar nu previne contaminare", a concluzionat medicul Monica Pop, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Monica Pop COVID-19 vaccin
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close