Antena 3 CNN Coronavirus Un tratament anti-COVID cu bacterii i-a surprins pe cercetătorii spanioli prin eficacitatea sa

Un tratament anti-COVID cu bacterii i-a surprins pe cercetătorii spanioli prin eficacitatea sa

Un tratament bazat pe imunoterapie şi administrarea intranazală a unui ser preparat din bacterii inactivate s-a dovedit foarte eficace în prevenirea mortalității provocate de SARS-CoV-2, relatează presa internațională.

Un tratament anti-COVID cu bacterii i-a surprins pe cercetătorii spanioli prin eficacitatea sa
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2021   •   09:19

Tratamentul, numit MV130, potențează, de asemenea, efectul vaccinurilor anti-COVID-19, relatează EFE, citată de Agerpres.

O echipă de cercetători spanioli a demonstrat prin teste realizate deocamdată doar pe animale, că se pot ameliora eficacitatea și răspunsul imun al vaccinurilor.

Efectul constatat este mai accentuat la categoriile sensibile dar și în cazul variantelor COVID care s-au dovedit mai rezistente la vaccinuri, notează sursa citată.

Rezultatele studiului, publicate joi în revista Frontiers in Inmunology, au indicat o concluzie clară: mortalitatea printre cobaii infectați a fost semnificativ mai mică în rândurile celor ce au primit tratamentul MV130 înainte de contaminare.

Studiul mai subliniază necesitatea unui tratament care să poată fi administrat rapid, pe lângă vaccinurile deja existente.

MV130 sau tratamentul imunitar bazat pe bacterii inactivate este dezvoltat de compania spaniolă Inmunotek, cu sediul în Alcala de Henares, regiunea Madrid, Spania.

Sursa: Agerpres


 

×
Subiecte în articol: Inmunotek COVID-19 bacterii imunoterapie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close